Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti maanantaina tulevan kauden sääntömuutoksista F1-sarjaan. Suurimpana uutisina tänään pidetystä komission kokouksesta on vuoden 2022 sprinttikilpailuiden ajankohdat.

Sprinttejä järjestetään yhteensä kolme kappaletta. Sprinttejä ajetaan Imolassa, Itävallassa sekä Brasiliassa.

Viime kaudella sprinteistä oli jaossa viisi pistettä: kolme voittajalle, kaksi toiseksi sijoittuneelle ja yksi kolmannelle kuljettajalle. Ensi kaudella kahdeksan parasta saavat pisteitä nimiinsä. Voittaja saa kahdeksan pistettä, toinen seitsemän ja niin edelleen.

Myös pisteidenjako sunnuntain GP:ssä kokee pientä viilausta. Viime kaudella Belgian GP:n flopin jälkeen FIA haluaa tarkentaa pisteytysjärjestelmäänsä siltä varalta, jos koko kilpailua ei pystytäkkään ajamaan.

Nyt virallinen kilpailutulos vaatii kaksi ajettua kilpailukierrosta ilman turva-autoa tai virtuaalista turva-autoa. Tämän jälkeen pisteet määräytyvät siitä prosenttimäärästä, kuin paljon kilpailua on ajettu ennen tapahtuman keskeyttämistä.

Jos kilpailua on ajettu alle 25%, saa vain kärkiviisikko pisteitä. Voittaja saa 6 pistettä, seuraavat 4,3,2,1. Jos kilpailua on ajettu 25-50% saavat yhdeksän parasta pisteet tässä järjestyksessä: 13, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Jos kilpailua on ajettu 50-75% saa koko kärkikymmenikkö tällaiset pisteet: 19, 15, 12, 9, 8, 6, 5, 3, 2, 1.

Yli 75% suoritetusta kilpailusta tarkoittaa normaalia pistemäärää.

FIA:n sisäinen tutkinta Abu Dhabin tapahtumiin tulee johtamaan julkiseen presentaatioon, jossa autoliitto linjaa uuden toimintasuunnitelmansa. Muuta tietoa tutkinnan tuloksista ei ole tiedossa.