Vuoden 2022 ensimmäiset F1-testit alkoivat tiistaina. Italialaistalli Ferrari aloitti omat ratatoimensa tallin yksityisradalla Fioranossa.

Talli kohtasi kuitenin välittömästi sekaannusta sääntökirjassa. Tallin oli määrä käyttää vuoden 2021 kilpuriaan nelipäiväisessä testissään, mutta tallin varakuljettaja Robert Shwartzman kiiti sittenkin vuoden 2018 autolla.

Ferrari oli tiedustellut FIA:lta lupaa sääntöjä kiertäen käyttää kauden 2021 autoa testeissään. Syynä tähän on ensi kauden suuret sääntömuutokset, jotka muovaavat autoja huomattavasti. Ferrari vetosi siihen, että viime kauden auton testaaminen ei toisi tallille minkäänlaista kehitysapua.

Ferrari päätti kuitenkin pelata varman päälle ja käyttää virallisesti säännöissä merkattuja ”testiautoja”. Sääntöjen mukaan tallit saavat käyttää autoja kolmen vuoden ajanjaksolta, jotka edelsivät viimeisen kalenterivuoden mestaruutta. Tässä tapauksessa 2018, -19 sekä -20.

Myös Alpha Tauri aloitti testauksensa tiistaina Imolassa. Pierre Gasly ajoi tallin vuoden 2020-kyhäystä. Ferrarin testit jatkuvat perjantaille saakka. Huomenna sekä torstaina auton ratissa nähdään tallin kisakuljettajat Charles Leclerc sekä Carlos Sainz.