F1-historian menestyksekkäin suomalaiskuljettaja Mika Häkkinen uskoo Alfa Romeolle siirtyvän Valtteri Bottaksen loistavan uudessa ympäristössään.

32-vuotias sai F1-uransa ensimmäisen monivuotisen sopimuksensa viime kesällä. Bottas siirtyy viiden vuoden Mercedes-pestin jälkeen Ferrarin tukemalle Alfa Romeolle kaudelle 2022. Suomalaisen uran suurimpiin tukijoihin kuuluva Häkkinen ei kuitenkaan nosta suomalaista kärkikamppailuun.

– Valtteri on loistava tiimipelaaja ja kuljettaja. Hän tulee ajamaan hienossa tallissa. Samanlaisista sijoituksista hän ei kuitenkaan tule taistelemaan Mercedes-aikaan verrattuna. Tallien resurssit eivät ole verrattavissa, Häkkinen kommentoi SuomiF1:lle Viaplayn lehdistötilaisuudessa.

– Nyt hän voi kuitenkin valmistautua pitkällä tähtäimellä. Mercedeksellä vuoden sopimusten kanssa valoa näkyi aina tunnelin päässä, mutta siellä odotti aina lukittu ovi. Se epätietoisuus syö itseluottamusta. Hän ei saanut haluaamansa luottoa Mercedekseltä. Jos matto vedetään jatkuvasti jalkojen alta, niin syö se itseluottamusta.

– Nyt Valtterilla on mahdollisuus ajaa tallissa pitkällä tähtäimellä, jossa häneen luotetaan.

Bottas on myöntänyt useasti toivoneensa Mercedekseltä pidempää sopimusta. Suomalaisen mukaan epätietoisuus jatkosta on myös vaikuttanut hänen suorituksiinsa radalla. 32-vuotias nähdään uuden Alfa Romeon puikoissa virallisesti ensi kertaa helmikuun lopussa Barcelonassa talvitesteissä.