Kimi Räikkönen vertailee nykyformuloita 2000-luvun puolivälin kilpureihin – ”Ajattelisin todennäköisesti, että mikä pa*kaloota se on!”

© Kuva: Getty Images

Uransa viime kauden päätteeksi lopettanut Kimi Räikkönen ajoi pitkän uransa aikana monien eri sukupolvien F1-autoilla.

The Racelle antamassaan haastattelussa puheeksi tulee suoritustasoltaan kenties hänen parhaat vuotensa 2000-luvun puolivälissä, jolloin suomalainen kaasutteli McLaren-tallissa monia mestarillisia kilpailuja.

Räikköseltä udellaankin vertailemaan nykyformuloita esimerkiksi kauden 2005 McLaren-autoon, jolla suomalainen saavutti seitsemän osakilpailuvoittoa. Monien mielestä juuri tuon aikakauden formulat olivat kenties näyttävimpiä sekä nopeimpia. Räikkönenkin myöntää pitäneensä kovasti nimenomaan 2000-luvun puolivälin kevyistä ja tehokkaista kilpureista renkaanvaihtoineen ja välitankkauksineen.

– On helppoa ajatella, että ne olivat mahtavia ja niin ne olivatkin, mutta täytyy muistaa niiden olleen luultavasti 300 kiloa kevyempiä kuin nykyään, sanoo Räikkönen.

– Me aina puhumme, että 2000-luvun puoliväli oli hullua ja hyvää aikaa, mutta jos ajaisin huomenna kauden 2005 McLarenia, ajattelisin sen luultavasti olevan melkoinen paskaloota, naulaa Räikkönen tuttuun tyyliinsä.

– Mieli ajattelee yhä sen olleen parhainta ikinä, mutta olen melko varma, että nykypäivän autot ovat paljon mukavampia ajaa. Kyllä, ne tuntuvat erillaiselta, koska vanhemmat olivat paljon pienempiä.

McLarenin kauden 2005 MP4-20 -kilpuri oli todella nopea, mutta luotettavuudeltaan surkea, joka oli lopulta suurin syy sille, ettei Räikköstä kruunattu mestariksi jo aiemmin urallaan.

Lopulta suomalainen sai palkintonsa Ferrarin puikoissa kaudella 2007, voittaen uransa ensimmäisen ja ainoaksi jääneen maailmanmestaruutensa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.