F1-kilpailunjohtaja Michael Masin paikka on vaakalaudalla. FIA:n johtoportaaseen kuuluva Peter Bauer kertoi Motorsport.comin mukaan perjantaina, että Masi saatetaan korvata Abu Dhabin GP:n jälkipyykin seurauksena.

Masi joutui myrskyn silmään soveltaessaan F1-sarjan turva-autosääntöjä kauden viimeisillä kierroksilla. Masi halusi mahdollistaa Lewis Hamiltonin sekä Max Verstappenin välisen mestaruustaiston ratkaisun radalla kaksikon välillä. Austraalialainen antoi kaksikon välissä olevat kierroksella perässä ajaneet autot ohittaa johtaja Hamiltonin kutsuessaan turva-auton sisään välittömästi.

Tässä tilanteessa austraalialainen meni sääntöjä vastaan. Tilanteessa on huomioitu myös se, että kilpailunjohtajalla on mahdollisuus muovata sääntöä parhaakseen nähden.

Sääntökirjaan luottanut Mercedes laski, ettei brittikuljettajaa ole järkeä ottaa varikolle johtoasemasta. Red Bullilla kyseessa ei kuitenkaan ollut riskiä. Verstappen piti toisen sijoituksensa turva-auton takana joka tapauksessa ja sai käyttöönsä tuoreen rengassetin.

Lopulta viimeinen kierros ajettiin kilpaa, jonka aikan Verstappen ohitti Hamiltonin ajaessaan lopulta maailmanmestariksi. Hamilton sekä Mercedes olivat pöyristyneet Masin päätöksestä, ja haastoivat kilpailun tuloksen välittömästi.

FIA on itse aloittanut sisäisen tutkinnan viikonlopun tapahtumiin. Tutkinnan tulokset julkistetaan helmikuun alussa.

Masi joutui kritiikin kohteeksi useasti viime kaudella. Bauerin mukaan kansainvälinen autoliitto etsii keinoja vähentääkseen kilpailunjohtajan taakkaa kilpailuissa. Hän kuitenkin myöntää, että Masin korvaaminen on myöskin vaihtoehto.

– Hän on tehnyt hienoa työtä, olemme kertoneet sen hänelle. Mutta on myös mahdollista, että meillä on uusi kilpailunjohtaja ensi kaudella, Bauer kommentoi Motorsport.comille.