Valtteri Bottas ei ole huomannut suurta eroa ensi vuoden uusissa kilpureissa – ”Se tulee muuttumaan”

Ensi kaudella Alfa Romeolla ajava Valtteri Bottas myöntää, että uuden aikakauden F1-kilpurit eivät tunnu kovin erilaisilta verrattuna viime vuoden autoon. Bottas on päässyt testaamaan kauden 2022 autoja kahdessa eri simulaattorissa, Mercedeksellä sekä Alfalla.

F1-sarja on pyrkinyt lisäämään kilpailua radalla uusien sääntömuutosten kanssa. Ilmaa ohjataan nykyään myös auton läpi, jotta kuljettajat pystyisivät seuraamaan toisiaan helpommin radalla. Myös kilpureiden aerodynaamista suorituskykyä on yritetty vähentää reilusti.

Bottaksen mukaan autoissa tuntuu pieni aerodynamiikan puute, mutta siinä se. Suomalainen uskoo myös, että tallit löytävät puutuvan suorituskyvyn nopeasti.

– Yleinen tuntuma simulaattorissa on ollut se, että auto ei vaikuta kovinkaan erilaiselta, Bottas kommentoi Motorsport.comin espanjalaiselle haaralle.

– Emme voi tietysti simuloida muita autoja jahtaamaan meitä tai meidän eteen, mutta se ei muuta oikeastaan mitään. Tunsin ehkä pientä puutetta aerodynamiikassa, mutta niin kuin olen sanonut, se tulee muuttumaan kauden aikana.

Bottas solmi Alfan kanssa monivuotisen sopimuksen syyskuussa. Suomalaiskuljettaja oli ajanut koko F1-uransa Mercedeksen siiven alla, mutta nyt yhteys katkeaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.