Abu Dhabin huikea F1-päätöös saa lisämakua vain reilun tunnin kilpailun jälkeen. Mercedes on protestoinut peräti kahta eri sääntörikettä FIA:lle. Suuri kohu tapahtui viimeisellä kierroksella, kun kilpailujohto rikkoi omia sääntöjään turva-auton poisottamisen suhteen.

Ensimmäinen sääntöprotesti on artikkelista 48.8. Tämän mukaan mestaruuden lopulta voittanut Max Verstappen ohitti Lewis Hamilton turva-auton ollessa radalla. Tässä viitataan tapaukseen, jossa hollantilainen nousi Hamiltonin rinnalle luomaan painetta ennen kilpailun virallista jatkumista.

Toinen protesti liittyy artikkeliin 48.12. Sääntöpykälän mukaan kilpailua ei saa jatkaa, jos jokainen kierroksella ohitettu auto ei ole palannut omalle paikalleen. Tässä tilanteessa kilpailunjohto päästi liikkeelle vain autot Verstappenin sekä Hamiltonin välistä, mikä on säännöissä kiellettyä.

Lisäksi turva-auto ei saa poistua radalta ennen kuin kaikki kierroksella ohitetut autot ovat takaisin omalla paikallaan.

Verstappen voitti kilpailun viimeisellä kierroksella ohittaessaan Hamiltonin radan ensimmäisellä sektorilla. Mercedes oli raivoissaan tapahtuneesta välittömästi kilpailun jälkeen.