Qatarin aika-ajojen Q3-osiossa nähtiin todellinen täystyrmäys. Mestaruustaistossa toisena oleva Lewis Hamilton kiilasi itsensä paalupaikalle lähes puolen sekunnin turvin. Hänen vierelleen asettuva Max Verstappen jäi lopulta 4,5 kymmenystä.

Valtteri Bottas jäi kaksikon taakse kolmanneksi. Ero kärkiaikaan venyi yli kuuden kymmenyksen mittaiseksi. Suomalaisen vierelle asettuu ruutulipun kolmen renkaan varassa ohittanut Pierre Gasly. Ranskalainen tuhosi etusiipensä sekä oikean eturenkaansa osuessaan kanttikiveen.

Viidennen lähtöruudun nappasi Fernando Alonso. Alpine-tallin vauhti on ollut mainiota läpi viikonlopun. Alonson tallikaveri Esteban Ocon lähtee kilpailuun sijalta yhdeksän. McLaren vei kärkikymmenikön taiston Ferraria vastaan Lando Norrisin ollessa kuudes. Carlos Sainz asettuu ystävänsä taakse.

Kärkikymmenikön täydentää Yuki Tsunoda sekä Sebastian Vettel.