Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajaa tulevana viikonloppuna uransa viimeisen Brasilian GP:n Interlagosissa.

Suomalainen on kurvaillut pitkän uransa aikana ties kuinka monella eri moottoriradalla, mutta Interlagosilla on ymmärrettävästä syystä erityispaikka Jäämiehen sydämessä.

Räikkönen nappasi ikimuistoisesti F1-uransa ainoan maailmanmestaruuden juuri Interlagosin radalla kaudella 2007.

– Interlagos pitää sisällään erityisiä muistoja minulle. Voitin siellä maailmanmestaruuden 2007, joten kisaaminen täällä viimeistä kertaa on mukavaa, kertoo Räikkönen Alfa Romeon kisaennakossa.

– Tietystikään en ajattele sellaisia asioita, kun olen autossa, mutta on kivaa olla täällä viime vuoden peruuntumisen johdosta.

Alfa Romeo toivoo saavansa jälleen lisää täytettä pistepusseihinsa vahvan Meksikon GP:n jälkeen. Sveitsiläistallilla on vielä pieni mahdollisuus saavuttaa MM-pisteissä edellä oleva Williams kaiken osuessa nappiin loppukauden kisoissa.

– Olin tyytyväinen vauhtiimme Meksikossa ja toivon meidän olevamme samalla tasolla myös täällä, jatkaa suomalaiskonkari.

– Viime viikon kisa ei ollut kovin tapahtumarikas omalla kohdallani, mutta saimme pisteitä, joten olin iloinen lopputulemaan.

– Loppupeleissä tulos oli hyvä, joten en välitä siitä, vaikka olinkin vain omillani suurimman osan iltapäivästä, sanoi Räikkönen.

Alfa Romeo tarvitsee onnistumisia, mikäli meinaa ottaa Williamsin vielä kiinni. Ero näiden tallien välillä on 12 pistettä, kun neljä osakilpailua on ajamatta.