Formula 1:n kilpailujohtaja Michael Masi kertoo brittilehti Mirrorille, että Max Verstappen voi saada vielä rangaistuksen Lewis Hamiltonin ajattamisesta radalta ulos Brasilian GP:ssä.

Tuomaristo tutki tilanteen kilpailussa eikä päättänyt jakaa rangaistuksia. Tuomaristolla ei ollut esimerkiksi videokuvaa Verstappenin kypäräkamerasta, josta nähtäisiin hollantilaisen ratin liikkeet.

– Se on mahdollista ehdottomasti, Masi sanoo mahdollisesta raskauttavasta uudesta materiaalista, joka voisi muuttua rangaistukseksi.

– Kisan aikana meillä on vain sama materiaali, joka on lähetyksessä. Emme ole vielä saaneet lisämateriaalia, mutta olemme sitä pyytäneet.

Masin mukaan FIA tarkastelee vielä useita kuvakulmia tilanteeseen liittyen.

– Tarkistuksessa käytetään muun muassa suoraan eteenpäin kuvaavaa kameraa (Verstappenin ohjaamosta) sekä 360-asteen kameraa eli sellaisia, joita emme saaneet lähetykseen.

Masi ei ottanut kantaa siihen, että annetaanko mahdollinen rangaistus seuraavaan kilpailuun lähtöruuturangaistuksena vai aikasakkona Brasiliaan. Brasilian GP:n tuloksissa muun muassa viiden sekunnin aikasakko pudottaisi Verstappenin Valtteri Bottaksen taakse kolmanneksi.