Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on tullut viime vuosina tunnetuksi huiman menestyksensä lisäksi myös vahvoista kannanotoistaan sosiaalisessa mediassa sekä F1-tapahtumissa. Hamilton osoitti tukeaan viime vuonna erityisesti BLM-liikkeelle sekä Breonna Taylorille. Hamiltonin mielenosoitusten seurauksena FIA kielsi muokatut tekstit kuljettajien varusteissa palkintoseremoniassa.

Kansainvälisen autoliiton presidentti Jean Todt kunnioittaa Hamiltonia. Ranskalainen ei kuitenkaan ole aina samaa mieltä siitä, miten 36-vuotias päättää ilmaista mielipiteitään.

– Pidän Lewisista. Arvostan hänen kestävyyttään sarjan huipulla, vaikka se onkin totta, että parhaassa autossa on helpoin menestyä, Todt aloitti.

– Mutta hänellä riittää intohimoa. On hienoa, kuinka paljon hän haluaa olla osallisena. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin aina samaa mieltä hänen keinoistaan osallistua. Mutta hänellä on vakaumuksensa ja hän ilmaisee niitä haluamallaan tavalla. Minä osaan kunnioittaa sitä.

– Minusta hän voisi kuitenkin joskus toimia toisin. Loppupeleissä hän haluaa olla osana näitä keskusteluja joten minä en voi kuin kunnioittaa sitä.