Viime kauteen F1-uransa päättänyt Romain Grosjean kertoo In The Fast Lane -podcastissa ajastaan Kimi Räikkösen tallikaverina.

Kaksikko ajoi tallikavereina Lotus-tallissa kaudet 2012-13. Räikkönen ja Grosjean toivat odotuksiin nähden mukavasti menestystä saavuttaen lukuisia palkintokorokesijoituksia ja Jäämies venyi jopa kaksi kertaa osakilpailuvoittoonkin.

Grosjean ajoi Räikkösen rinnalla kaudella 2012 ensimmäisen täyden kautensa kuninkuusluokassa ja kertoo suomalaisen ensimmäiset sanat hänelle, kun ranskalaisen paikka tallissa varmistui.

– Keskustelut hänen kanssaan olivat täydellinen vastakohta hänen uraansa nähden, eli lyhyitä, aloittaa Grosjean.

– Mutta se oli aina avointa ja pystyimme jakamaan kaiken mahdollisen. Muistan hänen ensimmäisen lähettämänsä tekstiviestin loppuvuodesta 2011.

– Siinä viestissä luki: ”Olen iloinen puolestasi. Tervetuloa talliin, eikä sitten mitään pa*kapuheita välillämme, nähdään pian”, naureskelee Grosjean.

Räikkönen on kerännyt miljoonat fanijoukkonsa olemalla aina oma itsensä, eikä ollut tässäkään tapauksessa poikkeus. Grosjean kertoo ihailleensa Jäämiehen tyyliä ja tapaa työskennellä ja nautti suuresti ajastaan suomalaisen tallikaverina.

– Sellainen Kimi on. Suoraan asiaan, eikä mitään pitkiä virkkeitä. Hän vain halusi mennä ja ajaa kilpaa ja ihailen sitä, sanoi ranskalainen.