Viime kaudella nähty Turkin osakilpailu tuotti hankaluuksia monesta syystä. Suuri näistä oli uusittu radan pinta, joka ei tarjonnut kuljettajille pitoa viikonlopun aikana. Rengasvalmistaja Pirelli halusi välttää samanlaisen fiaskon tänä vuonna ja toi talleille kolme pehmeintä rengasseosta käyttöön.

Nyt valmistajat ovat kuitenkin pulassa, sillä radan pintaa on kulutettu vuoden aikana aggressiivisesti. Harjoitusten perusteella vaikuttaa siltä, että kuskeilla on jopa liikaa pitoa, mikä johtaa renkaiden nopeaan tuhoutumiseen.

Pirelli-pomo Mario Isola myöntää, että pehmein rengas oli virhe. Isola itse ei suosittele C1-seoksen käyttöä kenellekkään sunnutain kilpailussa.

– Uskon pehmeimmän renkaan olevan aggressiivinen valinta. Emme olleet tietoisia radan keinotekoisesta kulutuksesta, kun teimme päätöksen renkaista. Viime kauden datan mukaan se oli oikea ratkaisu, Isola aloittaa Motorsport.comin haastattelussa.

– Uskon tallien käyttäneen tänään rutkasti pehmeitä seoksia vain kuluttaakseen ne pois alta. Keskittyminen sunnuntain kilpailussa tulisi olla yhdessä pysähdyksessä kovempien seosten välillä.

Isola uskoo myös, että suurin osa kuljettajista käyttää medium-seosta Q2-osiossa, sillä perjantain harjoitusten delta osoitti, että ero soft -ja medium-seoksilla on vain noin 0,4 sekuntia.