Fernando Alonso heittää piikkiä entisen työnantajansa suuntaan – ”Ehkä he eivät vain olleet valmiita voittamaan silloin mestaruuksia”

© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso sanoo, ettei Ferrari-talli ollut valmis menestymään hänen ajaessaan italialaistallissa kausina 2010-14.

Alonsolta nähtiin Maranellon leivissä useita upeita ajosuorituksia autoilla, joilla ei välttämättä kuka tahansa olisi pystynyt voittotaisteluun. Oviedon ohjus oli erittäin lähellä jopa maailmanmestaruutta kausina 2010 sekä 2012, mutta molemmilla kerroilla Red Bullin Sebastian Vettel oli vahvempi.

Vettelistä tulikin lopulta Alonson korvaaja Ferrarilla kaudeksi 2015 ja myös saksalainen vietti tallissa monta vuotta onnistumatta tuomaan mestaruutta Maranelloon.

F1-Insider kysyi kokeneelta espanjalaiselta, ovatko he jutelleet koskaan Vettelin kanssa asiasta. Molemmat mestarikuljettajat pääsivät kahdesti lähelle himoittua Ferrari-mestaruutta. Saksalaisen parhaimmat mahdollisuudet olivat kausina 2017-18.

– Ei, sanoi Alonso lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Vaikka meillä usein olikin tiukkoja taistoja, kun olin Ferrarilla ja hän Red Bullilla. 2012 hän oli jopa hieman onnekas viimeisessä kisassa päästyään maaliin vahingoittuneella Red Bullillaan, muistelee espanjalainen kirpaisevaa tappiotaan.

– Yritimme molemmat sitä Ferrarilla ja pääsimme välillä lähellekin, mutta emme lopulta onnistuneet. Ehkä Ferrarilla ei oltu valmiita voittamaan mestaruuksia meidän aikanamme, totesi Alonso.

Ferrarin viimeisimpänä maailmanmestarina komeilee edelleen Suomen Kimi Räikkönen, joka onnistui tempussa heti ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan vuonna 2007.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.