Viime sesongilla uransa parhaan kauden ajanut Sergio Perez on saanut osakseen kovasanaista kritiikkiä ensimmäisenä Red Bull -vuotenaan. Vaikka meksikolainen on onnistunut voittamaan osakilpailun, on hän silti jäänyt pahasti kärjen vauhdista useana viikonloppuna.

Ero valmistajien MM-taistossa on ollut Mercedes-kuski Valtteri Bottas. Suomalaiselta uupuu voitto tällä kaudella, mutta 32-vuotiaan tasaiset suoritukset ovat mahdollistaneet Mercedeksen johdon Red Bullia vastaan.

Tätä mieltä on ainakin entinen F1-kuljettaja Marc Sürer. Sveitsiläisen mukaan Perezin suoritukset eivät riitä, jos Bottas on sunnuntain kilpailussa meksikolaisen edessä.

– Hänen (Perezin) täytyy päästä lähemmäs kärkeä, jotta hän voisi vaikuttaa Mercedeksen strategiapäätöksiin. Bottas on yleensä kärjen tuntumassa, joten hän vaikuttaa Red Bullin ratkaisuihin, Sürer kommentoi F1.de:n YouTube-kanavalla.

– Bottas on voittotaistelussa mukana. Hän pystyy toimimaan tulppana ja suojata kärkeä, joten se ei ole säkenöivää, jos toinen nousee joukon hänniltä. Sitä ei koskaan tiedä nouseeko hän (Perez) edes mukaan kärkitaistoon.

Meksikolaisen ongelma on ollut ailahtelevuus aika-ajossa. Viime osakilpailussa Venäjällä tallikaveri Max Verstappen oli joukon hännillä, mutta silti Perez ylettyi vasta yhdeksänteen lähtöruutuun. Italiassa Perez oli hyvillä sijoituksilla, mutta pilasi palkintosijoituksensa turhalla rangaistuksella.