Red Bull -pomolta mielenkiintoinen paljastus: Talli oli valmis uhraamaan Verstappenin kotivoiton Valtteri Bottakselle

© Kuva: Getty Images

Red Bull nappasi Max Verstappenin avustuksella suvereenin voiton 23-vuotiaan kotikisassa Hollannissa. Verstappen johti lähes joka kierrosta lukuunottamatta pientä pätkää, jolloin varikkopysähdystään viivyttänyt Valtteri Bottas piteli kärkisijaa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuitenkin paljastaa, että talli olisi ollut valmis uhraamaan hollantilaisen voiton, jos se olisi tarkoittanut Lewis Hamiltonin edellä pysymistä.

Tätä vaihtoehtoa ei lopulta tarvittu, sillä Verstappen ohitti Bottaksen radalla nopeasti.

– Me keskityimme täysin Lewikseen. Hän on lähin kilpailijamme, joten jos hänen edelläpysyminen olisi merkinnyt kilpailun häviämistä, olisimme silti valinneet alkuperäisen lähestymistapamme, Horner kommentoi Motorsport.comille.

– Odotimme Mercedeksen käyttävän kahta eri strategiaa ja niin he tekivätkin. Heillä oli molemmat autot kärjessä, joten kaksi päinvastaista strategiaa oli mahdollista suorittaa.

– Kahden pysähdyksen taktiikka oli nopeampi kisassa, joten halusimme Valtterista ohi mahdollisimman nopeasti. Jos olisimme jääneet hänen taakseensa jumiin, olisimme voineet jäädä Mercedeksen undercutin yllättämiksi.

– Meille oli tärkeää vain saada enemmän pisteitä, kuin Lewis.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.