Red Bull -pomo paljastaa Italian kohukolariin johtaneen surkean varikkopysähdyksen syyn – taustalla uusi sääntömuutos

Italian GP:ssä nähty kolari Lewis Hamiltonin sekä Max Verstappenin välillä oli usean tapahtuman summa. Kuljettajat olivat pitkän matkan päässä toisistaan ennen hollantilaisen ensimmäistä varikkopysähdystä, joka lopulta aloitti dominoefektin.

Toisena kurvaillut Verstappen yritti undercut-strategiaa, jotta hän nousisi kilpailun johtoon. Red Bull on koko varikon paras talli, mitä tulee varikkopysähdyksiin. Tällä kertaa kaikki meni kuitenkin pieleen.

Verstappen oli paikallaan ruudussa noin 11 sekuntia. Kyse ei ollut mekaanisesta viasta, vaan puhtaasta inhimillisestä virheestä.

FIA toi uuden säännön varikkopysähdyksiin elokuussa, minkä tarkoituksena on hidastaa varikkopysähdyksiä, lisäten samalla niiden turvallisuutta. Mekaanikkojen pitää itse ilmoittaa ollessaan valmis renkaanvaihdon jälkeen painamalla lähetinappia.

Verstappenin oikean eturenkaan vaihtaja oli kuitenkin toiminut vanhalla tavalla ja painanut napin pohjaan jo ennen renkaanvaihtoa. Tämän takia systeemi ei rekisteröinyt sitä, joten varikkomuuri ei koskaan saanut tietoa varikkopysähdyksen valmiudesta.

– Pysähdyksen aikana tapahtui harvinainen inhimillinen virhe. Se oli peräisin uudesta säännöstä, jonka kanssa meillä on vielä opittavaa, Christian Horner kommentoi RB:n verkkosivuilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.