Valtteri Bottas julkisti maanantaina uuden uraliikkeensä. Suomalaiskuljettaja jättää Mercedeksen viiden kauden jälkeen ja siirtyy Kimi Räikkösen paikalle Alfa Romeolle.

Bottas saa ensimmäistä kertaa urallaan tallin johtokuskin paikan. Williamsilla vastuu jaettiin Felipe Massan kanssa, Mercedeksellä huilua soitti Lewis Hamilton. Alfa Romeo -pomo Frederic Vasseur lupasikin suomalaiselle, että hän ei ole enää ”kenenkään varjossa”.

– Olen vakuuttunut, että Valtteri on valmis johtamaan tallia. Kokemuksen sekä taitojensa kannalta hän tulee olemaan se, joka johtaa meitä oikeaan suuntaan. Uskon, että tätä hän myös haluaa, Vasseur kommentoi F1-viralliselle sivulle.

– Hänet on aina tunnettu Lewiksen tallikaverina. Meidän kanssamme hänestä voi tulla johtaja. En halua selvää ykkös -ja kakkoskuskia, mutta ainakaan hän ei tule olemaan kenenkään varjossa.

Bottas voitti Mercedes-urallaan yhdeksän osakilpailua. Yksi muistetuimmista hetkistä Bottaksen Mercedes-uralla oli tallikäsky Venäjällä, jonka johdosta suomalainen menetti kilpailun voiton Hamiltonille päästäessään hänet ohitse.