Tulevaisuudestaan alkuviikosta tiedottanut Valtteri Bottas säkenöi perjantain poikkeuksellisissa aika-ajoissa. Suomalaiskuski ajoi Monzan kilparadalla nopeimman ajan ja lähtee lauantain sprinttiin ensimmäisestä ruudusta.

Suomalaisen perjantai ei kuitenkaan ollut yhtä juhlaa. Mercedes tiedotti kesken aika-ajojen, että Bottaksen voimanlähde on vaihdettu kauden neljänteen. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalainen starttaa sunnuntain osakilpailun koko joukon hänniltä.

Moni epäili, että Mercedes tekisi tämän päätöksen taktisista syistä. Monza on erittäin moottoripainotteinen rata, joten rangaistuksen kärsiminen ”vauhdin temppelissä” olisi paras mahdollinen valinta. Wolff kuitenkin paljastaa, että kyse ei ole pelkästään taktikoinnista.

– Meillä oli pieniä huolia moottorin suhteen. Emme olisi muuten päättäneet tehdä tuota. Sprinttiformaatti on siitä hyvä, että rangaistukset vaikuttavat vain sunnuntain osakilpailuun, Wolff aloitti Sky Sportsin haastattelussa.

– Meidän laskujemme mukaan yksi keskeyttäminen silloin, kun kilpakumppanit ovat kärkikaksikossa, vie noin neljä kilpailua aikaa kerätä kyseinen pistepotti kasaan. Ja se on brutaalia.

– Mutta voit olla neljä kilpailua toinen ilman suurempia huolia. Tästä syystä on järkevää vain pelata varman päälle. Näin emme myöskään menetä suorituskykyä.