Venäjän GP:stä on muodostumassa murheellinen Valtteri Bottakselle. Lyhyen tikun sunnuntain osakilpailuun strategian suhteen saanut suomalainen on jumahtanut kuljettajaletkaan. Tällä hetkellä Bottas on sijalla 15.

Suomalaisen moottori vaihdettiin toista kilpailua peräkkäin siinä toivossa, että Bottas pidättelisi MM-kandidaatti Max Verstappenia takanaan mahdollisimman pitkään. Mercedeksen toiveet kestivät noin kuusi kierrosta, ennen kuin hollantilainen lensi 32-vuotiaan ohi.

Bottas ei ole ohittanut radalla yhtäkään autoa avauskierroksen jälkeen. Tallipäällikkö Toto Wolff antoi suomalaisen suuntaan rajua palautetta kilpailun aikana.

– Valtteri, sinun pitää saada nuo kaverit kiinni, jotta saat pisteitä, itävaltalainen tiuskaisi.

Tallikaveri Lewis Hamilton taistelee tällä hetkellä kilpailun voitosta. Kilpailun teoreettinen johtaja kaikkien varikkopysähdysten jälkeen on Lando Norris. Hamilton on toisena muutaman sekunnin päässä.