Jo viidettä kauttaan Mercedeksellä ajava Valtteri Bottas ei ole onnistunut haastamaan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia mestaruuksista. Yrityksestä se ei ole jäänyt kiinni, mutta tasainen suorittaminen on ollut suomalaisen kompastuskivi Mercedes-vuosien aikana.

Suomalaisen mukaan jatkuvat yksivuotiset sopimukset Mercedeksen puolelta ovat aiheuttaneet turhaa epävarmuutta sekä painetta 31-vuotiaassa. Jos sopimukset olisivat olleet pidempiä, olisi Bottas voinut keskittyä pelkästään ajamiseen.

– Tämä on pelkkää spekulaatiota, mutta se olisi säästänyt paljon energiaani sekä poistanut turhia paineita. Olisin voinut keskittyä vain siihen suoritukseen. Lisäksi olisin saanut varmuutta, että tallia haluaa jakaa kehityksensä kanssani tulevaisuudessa, Bottas kertoi Speedweek.comille.

– Se olisi selvästi tuonut erilaisen mielentilan minulle. Mutta niin kuin sanoin, se on pelkkää spekulaatiota.

Bottaksen sopimus on katkolla myös tänä vuonna.