Valtteri Bottaksen managerilla Didier Cotonilla on kädet täynnä töitä seuraavian viikkojen aikana.

Suomalaiskuljettajalle pitäisi saada solmittua jatkopahvia Mercedekseltä ja mikäli se ei onnistu, on nastolalaiselle löydettävä muualta ajopaikka ensi kaudeksi.

Bottas kertoo, ettei hänen viime viikonlopun kardinaalimoka Unkarin GP:n ensimmäisessä mutkassa tule vaikuttamaan hänen mahdollisuuksiinsa jatkaa saksalaistallissa.

– Yksi kisa ei vaikuta mihinkään. Näemme seuraavien viikkojen aikana mitä tapahtuu, sanoo suomalainen.

Suomalaisen kannalta käsikirjoitus noudattelee jo tuttua kaavaa. Tulosta täytyisi tehdä, jotta Mercedes voisi jälleen kerran kiinnittää Bottaksen ainakin yhdeksi kaudeksi. Tuloksista puheen ollen, on kuluva kausi ollut Mercedes-kuljettajalle pettymysten täyteinen. Bottas sanookin, ettei ensimmäinen puolisko ole mennyt niin kuin hän oli ajatellut.

– Ei ole mennyt hyvin. Sentään muutamissa kisoissa ennen Unkaria tuntui siltä, että alkoi olla vähän positiivista trendiä podium-sijojen ja hyvien pisteiden myötä, sanoi Bottas.

– Mutta nyt minulla on kolme keskeytystä, joka on aika paljon. Iso kasa pisteitä valunut hukkaan, joten se ei ole hyvä juttu.

– Vielä on puolet kisoista jäljellä ja jatkamme matkaa. Ainakin tiiminä meillä on sentään enemmän pisteitä kuin Red Bullilla, pohti suomalainen.

Bottakselta kysyttiin mahdollisia vaihtoehtoja, joita hänen managerinsa on hänelle antanut, sillä Didier Coton nähtiin Unkarin varikoilla ahkerasti pyörimässä.

– En voi kertoa mitään, mutta he tekevät kovasti töitä, sanoi Bottas.

Valtteri Bottas on F1-kalenterin ensimmäisen puolikkaan jälkeen MM-pisteissä neljäntenä. Kausi jatkuu kuluvan kuun lopulla Belgian Spassa.