Entinen F1-kuljettaja Jenson Button voitti kaudella 2009 ainoaksi jääneen maailmanmestaruutensa Brawn GP:n puikoissa, mutta päätti vaihtaa seuraavaksi kaudeksi maisemaa.

Button siirtyi McLarenille Lewis Hamiltonin tallikaveriksi kaudeksi 2010. Tätä nykyä 41-vuotias britti muistelee lähtöään Brawnilta, joka myytiin vuoden 2009 loppupuolella Mercedekselle ja siltä osin loppu onkin myös historiaa.

Button kertoo menneensä kertomaan lähdöstään silloiselle Brawn GP:n toimitusjohtaja Nick Frylle, joka ei ollut todellakaan mielissään brittikuljettajan maisemanvaihdoksesta.

– Muistan, kun menin hänen toimistoonsa kertomaan lähdöstäni ja hän alkoi yksinkertaisesti vain huutamaan minulle, muistelee Button The High Performance -podcastissa.

– Minä käytännössä aloin vain nauramaan, koska se oli niin epämukava tilanne. Tavallaan ymmärsin häntä siitä, kuinka aggressiivinen hän oli.

– Hän vain katsoi minua ja kysyi miksi nauran hänelle. Se vain oli sellainen tilanne, jota en ollenkaan osannut odottaa, sanoi Button.

Kerrotuaan Frylle, oli seuraavana vuorossa tallin omistaja Ross Brawn, joka oli reaktiossaan huomattavasti ystävällisempi. Kokenut kehäkettu antoi Buttonille varoituksen sanan ajamisesta Hamiltonin tallikaverina.

– Kerroin Rossille, hän oli huomattavasti ystävällisempi ja sanoi minun tekevän suuren virheen lähtiessäni Lewisin tallikaveriksi, jatkoi Button.

– Pohdin silloin vain, että onpas täällä positiivinen ilmapiiri, mutta sellaista tapahtuu. Minulla ei ollut sopimusta seuraavalle kaudelle, enkä tuntenut olevani hyvässä paikassa jota McLaren tuntui silloin olevan, sanoi F1-uransa kauteen 2017 päättänyt britti.

Jenson Button ja Lewis Hamilton ajoivat tallitovereina McLarenilla kaudet 2010-12.