Valtteri Bottas paljasti yllättävän sprinttistrategiansa taustoja- ”Renkaat olivat kuluneet ajon päätteeksi”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen rengasvalinta Valtteri Bottakselle nosti useita kulmakarvoja ennen Britannian GP:n sprinttiä. Suomalaiskuljettaja lähti selvästi nopeammin kuluvalla pehmeällä rengasseoksella, kun lähes koko muu joukko valitsi medium-renkaat.

Bottas paljasti sprintin jälkeen, että talli halusi kokeilla suomalaiskuskin kanssa jotain poikkeavaa. Tavoite oli päästä Red Bullin Max Verstappenin ohi lähdössä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja Verstappen päätyi voittamaan koko tapahtuman.

– Halusimme vain kokeilla jotain uutta rengasseosten kanssa. Tavoitteemme oli päästä Maxin ohi heti lähdössä, mutta niin ei tapahtunut, Bottas aloitti.

– Hän sai myös mainion lähdön. Jäin pussiin ensimmäisessä mutkassa, joten en saanut hyödynnettyä momenttumia. Kolmas sija ei kuitenkaan ole huono suoritus, vaikka renkaat olivatkin rakoilla ajon päätteeksi.

Samalla Bottas petasi rengastrategiaa myös sunnuntain kilpailuun.

– Tämä osoitti, että huomisesta ei tule helppoa. Molemmat rengaskovuudet olivat kuluneet loppuun mennessä. Nyt ainakin meillä on kokemusta tästä. Talli työskentelee ahkerasti ja huomenna voi tapahtua mitä vain.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004