Entinen F1-kuljettaja Jenson Button uskoo Valtteri Bottaksen voivan henkisesti paremmin, mikäli suomalaiskuljettaja nähtäisiin ensi kaudella Williams-tallin puikoissa.

Mercedeksen uskotaan tekevän päätös Lewis Hamiltonin ensi kauden tallikaverista loppukesään mennessä. Monien mielestä todennäköistä on se, että tällä hetkellä Williamsilla ajava George Russell veisi suomalaisen paikan.

Viime viikolla useat lähteet raportoivat Bottaksen mahdollisesta siirrosta Alfa Romeolle, mutta huhumylly pyörii tällä hetkellä jatkuvasti suuntaan jos toiseen.

Vuoden 2009 maailmanmestari sanoo, että brittitallin ja Bottaksen yhteinen liitto voisi olla toimiva, kuten se oli jo aiemmin suomalaisen uralla. Bottas ajoi legendaarisessa brittitallissa yhteensä neljän kauden ajan vuosina 2013-2016.

Button itse toimii tällä hetkellä juuri Williams-tallin neuvonantajana ja jakoi näkemyksiään Bottaksen mahdollisesta paluusta brittitallin leipiin.

– Jokunen sopimus tulee tämän kauden lopussa päätökseen, mutta en usko, että näemme mitään suuria muutoksia, aloitti Button Readdlylle.

– Se olisi melkoinen täyskäännös vaihtaa Mercedekseltä Williamsille. Hän on ollut siellä aiemmin ja uskon, että se sattuisi vaihtaa tiimiin, joka ei taistele kärjessä, mutta hän olisi loistava palanen Williamsille.

– Hänellä on runsaasti kokemusta ja hän olisi henkisesti paremmassa paikassa. Kaiken lisäksi hän ajaisi tallissa, jossa ei ole Lewis Hamiltonia, viittasi britti Bottaksen Mercedeksellä kokemaansa paineeseen.

Viime kuussa Williamsin pääjohtaja Jost Capito sanoi, että hän pitäisi Russellin mielellään heillä vielä ensi kaudellakin, mutta ymmärtää sen olevan mahdotonta, mikäli Mercedekseltä tulee puhelinsoitto.

– Uskon Mercedeksen olleen tyytyväinen viime kausina siihen, ettei Valtteri ole ollut vauhdillisesti aivan siellä. Mutta hän on aina ollut toinen tai kolmas, tuoden hyviä pisteitä tiimilleen, joten Mercedes on voittanut valmistajien mestaruuksia, jatkoi Button.

– Tänä vuonna hän ei ole suoriutunut niin hyvin, eikä tuonut tallille niitä pisteitä, johon he ovat aiemmin tottuneet. Siksi he todennäköisesti katselevat uutta kuljettajaa ensi kaudelle.

– Williams-lakkini kourassa sanon, että olisi surullista menettää George, mutta tiimi ymmärtää totaalisesti sen, että hänen on mentävä, mikäli Mercedes antaa mahdollisuuden, pyöritteli kauden 2009 maailmanmestari.