Alfa Romeon Kimi Räikkösen tie nousi pystyyn Steiermarkin GP:n ensimmäisessä aika-ajossa. Räikkönen lähtee huomiseen aika-ajoon kolmanneksi viimeisestä ruudusta.

Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi selvisi toiseen aika-ajoon. Giovinazzi jätti Räikkösen aika-ajossa taakseen kolmella kymmenyksellä.

Räikkösen lisäksi jatkosta karsiutuivat Haasin Mick Schumacher ja Nikita Mazepin, Williamsin Nicholas Latifi sekä hieman yllättäen Alpinen Esteban Ocon. Alpine-kuskit olivat perjantain harjoituksissa aivan kärjen tuntumassa, mutta Ocon ei saanut autosta vauhtia irti ensimmäisessä aika-ajossa riittävästi.

Perjantain harjoituksissa vahvoja otteita osoittanut Red Bullin Max Verstappen pysäytti kellot nopeimpaan aikaan ensimmäisessä aika-ajossa. Verstappen oli vain viisi sadasosaa nopeampi kuin toiseksi sijoittunut Mercedeksen Valtteri Bottas.