Onko Red Bull tyytyväinen heidän kuljettajakaksikkoonsa? – Perezillä työrauha ainakin kesätaukoon asti

© Kuva: Getty Images

Red Bullilla tätä nykyä kaasutteleva Sergio Perez saa nauttia työrauhasta ainakin F1-sarjan kesätaukoon asti, kertoo energiajuomatallin neuvonantaja Helmut Marko.

Perez ei ole päässyt vielä kertaakaan ensimmäisen viiden kilpailun aikana suihkuttelemaan kuplajuoma kolmen joukossa, siinä missä tallikaveri Max Verstappen on napannut kaksi voittoa ja kolme kakkossijaa.

Verstappen on kerännyt yli puolet enemmän pisteitä kuin Perez, mutta meksikolaisen suoritukset ovat avittaneet Red Bullin tällä hetkellä kuitenkin valmistajien MM-sarjan piikkipaikalle.

Perez on ajoittain väläytellyt hyvää kyytiä, kuten Monacon GP:ssäkin nähtiin, kun meksikolainen nousi hienosti yhdeksännestä lähtöruudusta aina neljänneksi saakka.

Helmut Marko kertoo, ettei heillä ole tällä hetkellä kiire murehtia Perezin mahdollista jatkosopimusta, sillä heidän täysi keskittyminen on tiukassa mestaruustaistossa Mercedestä vastaan. Keskustelut laitetaan käyntiin aikaisintaan F1-sarjan kesätauolla.

– En usko, että kuljettaja lähtee neuvottelemaan muiden kanssa, ennen kuin hän on yrittänyt saada jatkon meidän kanssamme, sanoi Marko Formel1.de –sivuston haastattelussa.

– Olemme tällä hetkellä keskittynyt tiukasti mestaruustaistoon, emmekä näe siinä mitään ongelmaa, ettemme tiedä Verstappenin ensi kauden tallikaveria.

Marko on ollut tyytyväinen Perezin kehitykseen alkukauden aikana. Aika-ajosuorittaminen täytyy vain saada kohdilleen, sillä kisavauhdissa Perez on usein ollut jopa Verstappenin tasolla.

– Lähdetään posin kautta liikkeelle ja se on ehdottomasti hänen kisavauhtinsa, sanoi Marko.

– Se on hyvää ja välillä jopa Maxin tasolla. Hän todisti sen Monacossakin, kun jätimme hänet tekemään pidempää vetoa. Hän ajoi 3-4 kierrosta kuluneilla renkailla kovempaa kuin kukaan muu, joten vauhti on siellä jo.

– Aika-ajot täytyy saada vain paremmaksi, pyöritteli Marko.

Red Bull -pomolta kysyttiin myös, onko AlphaTaurilla kaasutteleva Pierre Gasly potentiaalinen vaihtoehto ensi kauden kuljettajavalinnoissa.

– Jos muistan oikein, hänen sopimuksensa mahdollistaa meille hänen laittamisensa kumpaan talliin tahansa.

– Mutta kuten sanoin, me emme mieti tällä hetkellä ensi kauden kuljettajiamme, naulasi Marko.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.