Mercedeksellä kaasutteleva seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei ole vakuuttunut ensi kaudella voimaan tulevista merkittävistä sääntömuutoksista.

F1-sarjassa tehdään autojen osalta merkittävimmät muutokset vuosikausiin, tavoitteena tiivistää pakkaa ja helpottaa ohittamista.

Hamilton on päässyt näkemään jo osan työstä, jota F1-sarja ja hänen tallinsa on tehnyt ensi kautta koskien, eikä britti suhtaudu ainakaan vielä näkemäänsä kovin positiivisesti.

– Olen vähän katsellut niitä, sanoi Hamilton AS:lle.

– Kun olet F1:ssä, sinun täytyy ymmärtää teknologiaa, monimutkaisuudet budjettiasioiden kanssa ja kuinka hankalaa tästä lähtien on tehdä kehitystyötä.

– Tein esimerkiksi viime kuussa Imolassa rengastestin ensi kauden renkailla, ymmärtääkseni mikä se ero niiden kannalta tulee olemaan, pyöritteli brittimestari.

Hamilton ei pidä siitä, että autot tulevat vauhdillisesti olemaan nykyisiä menopelejä hitaampia.

– Autot tulevat olemaan painavampia ja hitaampia, joten minulle se on askel taaksepäin. Meidän pitäisi olla nopeampia ja tehokkaampia, sillä nämä autot olivat parempia, kun ne olivat kevyempiä, sanoi Hamilton.

– Johtohenkilöt ovat päättäneet, että näin tehdään, eikä sille voi tehdä mitään muuta kuin hyväksyä asian, harmitteli britti.