Charles Leclerc nimetään usein samassa yhteydessä Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kanssa, kun puhutaan F1-sarjan tähtikuljettajista.

Tällä hetkellä monacolainen on kolmikosta ainut, jolla ei ole voittavaa työkalua käsissään. Leclerc ajaa jo kolmatta kauttaan italialaistiimissä, eikä hän sanojensa mukaan vaihtaisi talliaan mistään hinnasta, vaikka autolla ei mestaruuksista taistellakaan.

– Ei. Ferrari on niin erityinen, sanoi Leclerc Il Giornalelle.

– Haluan päästä huipulle heidän kanssaan, sillä olen aina unelmoinut siitä. Se on tavoitteeni ja pidän sen jatkuvasti mielessäni.

Leclerc kertoo, ettei ole olemassa sellaista rahasummaa, jolla hänet pystyisi kaapata toiseen tiimiin. Monacolainen viihtyy Ferrarilla, eikä hänellä ole käynyt mielessäänkään toiset maisemat.

Ferrari oli katastrofaalisen surkea viime kaudella, jääden valmistajien MM-pisteissä vasta kuudenneksi. Tälle kaudelle italialaiset ovat ottaneet suuren harppauksen eteenpäin, mutta satunnaisia palkintokorokesijoituksia enempää ei legendaarinen talli voi vielä odottaa.

– Olen täällä niin kauan, että voitamme edes kerran. Se tulee olemaan vaikeaa, mutta voittaminen tekee minut onnelliseksi, enkä lopeta yrittämästä, sanoi Leclerc.

– Se on vain minun mentaliteettini. Vaikka lähtisin jokaiseen kilpailuun viimeisenä tietäen, ettei ole mitään mahdollisuuksia voittaa, yritän silti. Tavoitteeni on voittaa, eikä sijoittua neljänneksi tai viidenneksi.

Monacolainen sijoittui Bahrainin GP:ssä kuudenneksi ja Emilia-Romagnan GP:ssä neljänneksi. Leclerc on kahden ajetun osakilpailun jälkeen MM-pisteissä neljäntenä.