Rovaniemen MM-ralli sai Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mietteliäälle tuulelle.

Kalle Rovanperä, 20, piti Toyotan lippua korkealla sijoittuessaan Rovaniemellä toiseksi. Rovanperä kellotti myös Super Stagen nopeimman ajan ja varmisti näin sekä oman että tallinsa paikan MM-sarjan kärjessä.

Rovaperän hyvästä suorituksesta huolimatta Hyundain ylivoima aiheutti Latvalalle harmaita hiuksia. Hyundai-kuskit olivat sijoilla yksi, kolme ja neljä.

– Kalle pystyi hienosti hallitsemaan paineet. Todella hieno suoritus häneltä. Olemme edelleen kärkipaikoilla molemmissa sarjoissa, mutta pakko se on myöntää, että odotimme enemmän, Latvala sanoi STT:n mukaan

Toyota jatkaa valmistajien MM-sarjan kärjessä 11 pisteen erolla ennen Hyundaita.

– Tämä oli torjuntavoitto meille. Iso kiitos Kallelle siitä. Pitää analysoida tarkasti, mikä meni vikaan. Välillä otimme ek-voittoja, mutta sitten taas joillain pätkillä emme pärjänneet. Suorittamisemme ei ollut tasaista.