Tatuointikoneet tulille! Daniel Ricciardo nappasi ensimmäisen palkintosijansa sitten vuoden 2018 – Valtteri Bottaksen kisa suuri pettymys

© Kuva: Getty Images

Monivaiheinen Eifelin osakilpailu on saatu päätökseen. Ruutulipun ohitti ensimmäisenä Mercedeksen Lewis Hamilton. Samalla britti tasoitti Michael Schumacherin kaikkien aikojen voittomäärän F1-sarjassa. Kaksikko on tasoissa 91 voitossa.

Todellinen tarina löytyy kuitenkin kolmannelta sijalta. Renault’n Daniel Ricciardo ajoi kolmanneksi ja nappasi samalla ensimmäisen palkintosijansa sitten vuoden 2018. Palkintopalli on myös ensimmäinen Renault’lle sitten vuoden 2011.

Tämä tarkoittaisi sitä, että tallin päällikkö Cyril Abiteboul joutuisi ottamaan tatuoinnin Ricciardon valitsemaan paikkaan. Kaksikko löi vetoa mahdollisesta palkintosijasta kaudelle 2020. Ricciardo saa valita paikan, mutta ranskalainen saa valita tatuoinnin sisällön.

Toiseksi kilpailussa ajoi Max Verstappen. Hollantilainen ajoi viimeisellä kierroksella myös nopeimman kierroksen.

Suomalaisittain päivä oli synkkä. Valtteri Bottas joutui jättämään leikin kesken kilpailun puolivälissä moottorivian takia. Juuri ennen ongelmaa suomalainen oli tehnyt järkyttävän ajovirheen, mikä pakotti hänet tulemaan varikolle odotettua aiemmin.

Kimi Räikkönen jäi ilman pisteitä juhlakilpailussaan. Suomalainen nappasi nimiinsä Rubens Barrichellon kaikkien aikojen kilpailuennätyksen. Päivä meni kuitenkin pilalle Räikkösen saadessa kymmenen sekunnin aikasakon George Russellin kanssa kolaroimisesta.

Viimeiseltä sijalta lähtenyt Nico Hülkenberg nousi jopa kahdeksanneksi. Saksalainen kutsuttiin paikkaamaan Lance Strollia vain muutama tunti ennen aika-ajoja. Saksalainen kampesi itsensä tasaisella suorittamisella pisteille.

Haas-tallin Romain Grosjean nappasi kauden ensipisteensä. Ranskalainen hyötyi peräti viidestä keskeytyksestä kilpailun aikana. Leikin jättivät Bottaksen lisäksi kesken Lando NorrisEsteban OconAlex Albon, sekä Russell.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.