Näkökulma: Kimi Räikkösen F1-jatko käy järkeen – Antonio Giovinazzin sen sijaan ei

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeo vahvisti perjantaina jatkavansa ensi kaudellakin Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin muodostamalla kuskikokoonpanolla. Yksi puolikas kaksikosta oli odotettu ja looginen valinta, mutta toinen taas ei.

Räikkösen jatkosopimusta odottivat lähes kaikki. F1-sarjan kokenein aktiivikuljettaja on jo näyttönsä antanut ja ajaa vain jatkuvaa kunniakierrosta, jonka Sauber formulalegendalle suo epäilemättä ilomielin.

Ferrarin kuskiakatemian kasvatti Giovinazzi ei sen sijaan ole vakuuttanut millään tasolla.

Vaikka italialainen onkin niukasti Räikköstä edellä MM-sarjataulukossa, ei mies ole osoittanut tarjoavansa Alfa Romeolle lähes mitään konkreettista radalla. Nuorempana kuskina Giovinazzilta odotettiin varmasti alun perin enemmän. Toistaiseksi 26-vuotiaan tulokset ovat olleet niin heikkoja, että hänen lähtöpassejaan pidettiin lähes selviönä.

Giovinazzin paikan oli povattu menevän toiselle Ferrarin huippulupaukselle, Formula 2 -sarjan mestaruustaistoa johtavalle Mick Schumacherille. Aiemmin pestin spekuloitiin aukeavan myös Racing Pointin jättävälle Sergio Perezille.

Michael Schumacherin poika oli jo päässyt testaamaan sekä Ferrarin että Alfa Romeon F1-autoja, eikä hänen pestausta Räikkösen aisapariksi olisi kyseenalaistanut kovinkaan moni.

Schumacheria on huhuttu myös Ferrarin toiselle liittolaistallille Haasille. Perezin jatkosta F1:ssä ei ole vielä tietoa. Hän olisi kuitenkin ollut kaksi kertaa Giovinazzia lahjakkaampi kuljettajaa.

Takana kärkkyy kaiken lisäksi myös kaksi muutakin kehuttua Ferrarin kuskikykyä, Callum Ilott ja Robert Shwartzman.

Giovinazzin jatkosopimus ei käy pintavilkaisulla järkeen. Ratkaisu herättääkin kysymyksen siitä, onko Maranellossa loihdittu jotain aivan muita suunnitelmia Alfa Romeon varalle.

Ferrarilla tiedetään olevan merkittävää sananvaltaa Alfa Romeon toisen kuskin valinnoissa. Giovinazziin italialaiset tuskin uskovat enää järin vahvasti.

Ehkäpä Alfa Romeon tilanne haluttiin rauhoittaa hetkeksi ja katsoa rauhassa, miten vuonna 2022 voimaan astuvat sääntömullistukset vaikuttavat sarjaan.

Muutoksia formuloissa on joka tapauksessa luvassa sekä kuskimarkkinoilla että tekniikan puolella. Alfa Romeolla ei näemmä ollut syystä tai toisesta tarvetta ottaa kilpailullista askelta eteenpäin tässä vaiheessa kuskiduonsa osalta.

Ensi kausi tulee eittämättä olemaan monella tapaa välivuosi ennen kauan odotetun sääntöpaketin voimaan tuloa. Giovinazzille se on kuitenkin takuuvarmasti viimeinen mahdollisuus todistaa kuuluvansa autourheilun kuninkuusluokkaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.