FIA:n toimitusjohtaja Jean Todt nauraa Red Bullin moottorivaatimukselle – ”Puoli vuotta sitten he halusivat tehdä päinvastoin”

© Kuva: Getty Images

FIA:n toimitusjohtaja sekä Ferrarin entinen tallipäällikkö Jean Todt on huvittunut Red Bullin tuoreesta vaatimuksesta jäädyttää moottorikehitys vuonna 2022. Energiajuomatalli menettää moottorinsa juuri kyseiselle kaudelle, kun Honda ilmoitti vetäytyvänsä F1-sarjasta.

Red Bull haluaisi ottaa Hondan nykyisen voimalähteen omaan kehitykseensä, mutta vain jos kehitys jäädytettäisiin ensimmäiseksi kaudeksi. Red Bull ei ole kehittänyt omaa moottoria kertaakaan tallin historiassa. Ennen Hondan moottoria Red Bullilla oli käytössä Renault’n voimanlähde.

Red Bull on uhannut jättää sarjan, jos sopivaa ratkaisua moottoritilanteeseen ei löydy. FIA:n toimitusjohtaja Todt on huvittunut Red Bullin vaatimuksesta.

– Toukokuussa Red Bull kertoi meille, että moottoreita ei saisi jäädyttää mistään hinnasta, koska silloin Honda olisi jättänyt sarjan. Nyt he haluavat päinvastaista. Asiat voivat edetä nopeasti tässä bisneksessä, Todt nauraa Auto Motor und Sportille.

– Arvostan jokaista mielipidettä, mutta minua ei kiristetä, Todt jyrähtää Red Bullin lopettamishuhuihin liittyen.

– Kukaan ei onnistu siinä. Polttoainefirmat ovat tehneet samaa, jos kilpailu on uhannut koventua. Lopulta tärkeintä on se, miten he sijoittavat varansa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.