Kimi Räikkösen odotettu jatkosopimus varmistettiin Alfa Romeo -tallin toimesta aiemmin perjantaina. Vaikka fanit olivat innoissaan jäämiehen jatkosta, niin aiheutti suomalaisen palkkaus kohinaa asiantuntijoiden piireissä.

Arvostetun moottoriurheilusivuston The Race:n kuusi toimittajaa keskustelivat Räikkösen jatkosopimuksesta. Keskustelussa nousi esille eriäviä mielipiteitä Alfa Romeon päätöksestä pitää molemmat kuljettajansa.

– Vaikka Kimi säväyttikin Portimaossa, niin en voi olla miettimättä sitä, etteikö Alfa Romeo jäisi hänen nykyisen vauhdin takia muutaman kymmenyksen jälkeen keskikastin taistelussa, kommentoi Mark Hughes.

– Jos hänelle annetaan oikeat työkalut, niin hän kyllä tuo tuloksia tallille, vastaa puolestaan F1-toimittaja Gary Anderson.

Scott Mitchell on sitä mieltä, että kuljettajamarkkinoilla olisi ollut Räikköstä parempia vaihtoehtoja. Hän ei kuitenkaan ole yllättynyt Alfa Romeon ratkaisusta.

– Jos yhteistyö toimii edelleen, niin vuoden jatkosopimus on mielestäni on kelvollinen ratkaisu.

Toimittaja Edd Straw paljastaa, että hän olisi valinnut Räikkösen tilalle meksikolaiskuski Sergio Perezin.

– Vaikka itse olisinkin valinnut paikalle Sergio Perezin, niin ymmärrän tallin ratkaisun. He saavat Kimissä hyvää teknistä palautetta, markkina-arvoa sekä tasaista suorittamista. Nämä paikkaavat Räikkösen hiipunutta kisavauhtia.