Saudi-Arabia on tulossa mukaan ensi kauden Formula 1 -kalenteriin. Asiasta kertoo Racefans-sivusto.

Saudi-Arabiaan suunniteltu kisa ajettaisiin maan toiseksi suurimman kaupungin, Jeddan kaduilla.

Saudi-Arabiaan on huhuttu aiemminkin F1-kisaa. Maan pääkaupunkiin Riadiin on suunniteltu useita miljardeja maksavaa omaa turistikaupunkia, Qiddiyaa, joka olisi täynnä viihdykkeitä ja urheilua turisteille. Kaupunkiin on tulossa myös maailman pisin F1-rata.

Koronapandemia on kuitenkin hidastanut rakennustöitä. Rata tuskin tulee valmiiksi ennen vuotta 2023, joten ensimmäiset Saudi-Arabian GP:t ajettaisiin poikkeuksellisesti Jeddaan rakennettavalla katuradalla.

F1-sarja haluaa vakiinnuttaa asemaansa Lähi-Idässä, josta se saa jo nyt paljon tuloja. Sarja solmi aiemmin tänä vuonna jättimäisen yhteistyösopimuksen saudiarabialaisen öljy-yhtiön, Saudi Aramcon kanssa.