Mercedekseltä paljastus Hamiltonin Sotshi-kohusta – rangaistusta pelättiin jo etukäteen

© Kuva: Getty Images

Mercedes myönsi varautuneensa jo ennalta siihen, ettei Venäjän GP:n tuomaristo pitäisi Lewis Hamiltonin harjoituslähdöistä ennen kisaa.

Brittitähti oli starttaamassa Sotshin osakilpailuun paalupaikalta. Vain hetkeä ennen lähtöä Hamilton kävi kokeilemassa lähtösäätöjään kaksi kertaa radan reunassa saatuaan talliltaan tiimiradiossa ohjeistuksen.

FIA:n asettama tuomaristo ei hallitsevien maailmanmestarien tempauksesta ilahtunut. F1-tähti joutui välittömästi tutkintaan ja sai myöhemmin jopa kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta.

Alun perin Hamilton sai lisäksi päälle vielä kaksi rangaistuspistettä superlisenssilleen. Illalla FIA kuitenkin perui tuomionsa ja langetti vain 25 000 euron sakon Mercedekselle todettuaan tallin antaneen vääriä ohjeita kuskilleen.

– Emme nähneet hänen ensimmäistä harjoituslähtöään. Kun näimme toisen ajattelimme, että he (FIA) eivät tule pitämään tuosta. Emme ajatelleet sen olevan vaarallista. Ajattelimme sen ollen ehkä sen verran epämääräinen tilanne, että selviäisimme pelkillä torumisilla, Mercedeksen insinöörijohtaja Andrew Shovlin taustoitti Crash.net-julkaisulle.

– Kun näimme auton sijainnin radalla ei ollut täysi yllätys, etteivät he pitäneet siitä, formulakonkari myönsi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.