Lewis Hamiltonilla mahdollisuus nousta Michael Schumacherin rinnalle ensi viikonloppuna

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Formula 1 -tähti Lewis Hamilton saattaa nousta Michael Schumacherin rinnalle osakilpailuvoitoissa tulevana viikonloppuna Venäjän GP:ssä. Schumacher voitti urallaan 91 kilpailua Formula 1 -sarjassa.

Schumacher nousi tilaston kärkinimeksi Belgiassa kaudella 2001, kun hän ohitti Alain Prostin ennätyksen. Prost nappasi urallaan 51 voittoa F1-sarjassa.

Seuraavat viisi vuotta olivat Schumacherin uran vahvimpia, ja hän nousi 91:een voittoon kauden 2006 loppuun mennessä. Tuolloin saksalainen ripusti ajohanskansa naulaan.

Seuraavalla kaudella F1-sarjassa debytoi Lewis Hamilton. Brittikuljettaja nappasi 21 voittoa McLarenilla ensimmäisen kuuden kautensa aikana.

Todellinen voittokulku sai pohjan kaudella 2013, kun Hamilton korvasi Mercedeksellä juurikin Schumacherin, joka oli palannut eläkepäiviltä vuonna 2010. Hamilton voitti kaudella 2013 vain yhden kilpailun, mutta sen jälkeen jokaisella kaudella voittoja on tullut vähintään kymmenen. Paitsi kaudella 2017, jolloin brittikuljettaja juhli yhdeksää voittoa.

Tällä kuadella Hamilton on voittanut yhdeksästä kilpailusta jo kuusi. Tämä on nostanut kuusinkertaisen maailmanmestarin yhden voiton päähän Schumacherista.

Lähde: Motorsport Week


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.