F1-mestari ryöpyttää Ferraria toistuvista virheistään – ”Olisivat voineet olla kuin Mercedes”

© Kuva: Getty Images

Formulakonkari Jacques Villeneuve ruoski Ferraria potentiaalinsa haaskaamisesta.

Takavuosien kestomenestyjiin kuulunut italialaisvalmistaja ei ole päässyt nostamaan MM-pystiä vuosikausiin. Ferrari on joutunut tyytymään kestohaastajan rooliin Mercedeksen hallitessa kuninkuusluokkaa ylivoimaisella otteella.

Vuoden 1997 maailmanmestarin mielestä Maranellossa ei voida syytellä muita. Ferrari on tehnyt liikaa virheitä jääräpäisellä politiikallaan, väittää Villeneuve.

– Ferrari olisi voinut olla kuin Mercedes on tänään, mutta he päästivät niin monta lahjakasta insinööriä menemään vain siksi, etteivät he ole italialaisia. He kaikki päätyivät sinne toiselle puolelle (Mercedekselle), kanadalainen latasi Sky Italialle.

– He haluavat tehdä Ferrarista todellisen italialaisen tallin, mutta en usko sen olevan mikään vaatimus menestykselle nykyajan F1:ssä. Tallilla on edessään äärimmäisen vaikeita aikoja ja vie pitkään ennen kuin he nousevat uudelleen. Se voi viedä ehkä kaksi vuotta. Tärkeintä on saada parhaat ihmiset talliin kustannuksista huolimatta, Villeneuve opasti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.