Britannian GP:n aika-ajo suoritettiin tutulla kaavalla. Mercedeksen Lewis Hamilton nappasi paalupaikan ajalla 1:24.303. Paalu on kuusinkertaiselle maailmanmestarille seitsemäs Silverstonessa.

Valtteri Bottakselta ei löytynyt vastausta britin vauhtiin. Suomalainen oli kaksi ensimmäistä sessiota niskan päällä, mutta jäi lopulta kolme kymmenystä tallikaveristaan.

– Aika-ajoni oli varsin hyvä ennen kolmatta sessiota. En saanut auton perää hallintaan viimeisillä vedoilla. Mutta onnittelut Lewikselle, hän sai autosta enemmän irti, Bottas kommentoi ajon jälkeen.

Mercedeksen vauhti oli omaa luokkaansa. Kolmanneksi nopeimman ajan kellottanut Max Verstappen jäi yli sekunnin Hamiltonin kärkiajasta. Hollantilaisen tallikaverin Alexander Albonin lauantai oli jälleen katastrofi. Thaikuljettaja jäi ulos kolmannesta sessiosta jo toista kisaviikonloppua putkeen.

Charles Leclerc ajoi heikosti ohjattavan Ferrain loistavasti neljänneksi. Lauantai ei kuitenkaan ollut jättipotti italialaistallille. Monacolainen peittosi tallikaverinsa Sebastian Vettelin yli sekunnilla. Saksalainen oli lopulta kymmenes.

Alkukauden sensaatio Lando Norris oli viidenneksi nopein. Britti on lähtenyt kilpailuun kymmenen parhaan joukosta koko kauden. McLarenille oli tärkeää myös jättää Racing Point-autot taakseen.

”Pinkin Mercedeksen” päivä oli odotettua vaisumpi. Sergio Pereziä tuuraava Nico Hülkenberg jäi 13 ja Lance Stroll oli vasta kuudes.

Kimi Räikkösen kausi ei näytä helpottuvan. Suomalainen oli vasta sijalla 18. Räikkösen tallikaveri Antonia Giovinazzi peittosi ”jäämiehen” jälleen aika-ajossa. Suomalaisen pistetili on vielä avaamatta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
Mercedes dominant 💪

#BritishGP 🇬🇧 #F1