Kaikki kymmenen tallia ovat hyväksyneet F1-sarjan rahojen jaon määrittelevään Concorde-sopimukseen, joka on voimassa vuoteen 2025 saakka.

Concorde on muutaman vuoden välein kuninkuusluokan kaupallisten oikeuksien haltijan Liberty Median, lajiliitto FIA:n ja F1-tallien välillä neuvoteltava sopimus, joka määrää sarjan TV-tuotoista ja palkintorahojen jaosta osapuolten kesken.

Neuvottelut venähtivät tällä kertaa pitkiksi useamman tallin asetuttua poikkiteloin sopimuksen yksityiskohdista. Osa sarjan suurista nimistä, kuten muun muassa Ferrari epäröi pitempää sitoutumista nykyisiin sääntöihin.

Lopulta sopimuspapereihin sorvattiin pykälä, joka mahdollistaa talleille poistumisen sarjasta jokaisen kauden päätteeksi. Tämän myötä McLarenilta, Ferrarilta ja Williamsiltakin saatiin kynää paperille.

Tuore Concorde-sopimus tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki kymmenen tällä kaudella mukana olevaa tallia nähdään sarjassa myös ainakin ensi vuonna.

Viimeisintä sopimusta alettiin luonnostelemaan jo vuonna 2017. Alun perin kontrahti oli määrä vahvistaa jo alkuvuodesta, mutta koronaviruskriisi keskeytti neuvottelut.

Formula 1

@F1
BREAKING: All 10 teams have committed their futures in F1 until 2025 after agreeing terms on a new Concorde Agreement

#F1