Formula 1 -sarja julkisti statistiikkaa Belgian eilisistä vapaista harjoituksista. Sen perusteella Ferrari on ainoa talli, joka ei ole pystynyt parantamaan aikojaan viime vuodesta Spassa.

Ferrarin kohdalla kehitys on ollut päinvastainen. Italialaistallin vauhti oli eilen toisissa vapaissa harjoituksissa 1,3 sekuntia hitaampaa kuin vuosi sitten.

Ferrarin alkukausi on ollut surkea aiempiin vuosiin verrattuna. Aiemmin MM-taistelussa ollut talli on valahtanut keskikastiin, eikä se ole sielläkään parhaimmistoa. Valmistajien MM-sarjassa Ferrari on viidentenä.

Span kohdalla eniten kehitystä viime vuoteen on tullut Williamsilla ja Renaultilla. Williamsin kierrosaika on parantunut lähes kahdella ja puolella sekunnilla, kun taas Renaultin vauhti on ollut lähes kaksi sekuntia parempaa.

Hallitseva mestari Mercedes on saanut puristettua autostaan sekunnin lisää vauhtia.