Lewis Hamilton paljasti tuntemuksensa Kimi Räikkösestä ja muista F1-kuskeista, jotka ei polvistuneet mustien oikeuksien puolesta

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Lewis Hamilton vakuutti, ettei ole vihainen Itävallan GP:ssä polvistumatta jättäneille F1-kollegoilleen.

Formulakauden avauskisassa Spielbergissä nähtiin sunnuntaina poikkeuksellinen ele, kun lähes koko F1-varikko polvistui lähtösuoralla osoittaakseen tukea rasismin vastaiselle taistelulle.

Eleen aikana pidettiin hiljainen hetki. Kaikilla kuskeilla oli päällään musta t-paita, jossa luki ”end racism” eli ”lopettakaa rasismi”.

Viisi kuljettajaa päätti jättää polvistumisen välistä omista syistään. Heidän joukossaan olivat muun muassa Alfa Romeon suomalaistähti Kimi Räikkönen ja Ferrarin Charles Leclerc.

Vaikka Hamilton syyttikin aiemmin kilpakumppaneitaan hiljaa pysymisestä viime aikojen rasismikohujen aikana, ei F1-mestari ryhtynyt tuomitsemaan ketään Itävallassa.

– Ketään ei pitäisi pakottaa tilanteeseen, jossa heidän on polvistuttava. En koskaan pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan. En edes ottanut sitä esille. Se tuli F1:n ja kuljettajien yhdistyksen GPDA:n taholta, Hamilton kertoi Mirror-lehdelle.

– En halua siitä tapausta, jossa ihmiset tuntevat itsensä pakotetuiksi. Haluan ihmisten innostuvan muutoksessa mukana olosta. Haluan ihmisten ajattelevan olevansa onnekkaita, etteivät he ole joutuneet kokemaan rasismia ja miettimään, miltä se tuntuu, englantilainen selvensi.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS