Formula ykkösten lauantain aika-ajot ovat vaarassa. Itävallan Spielbergiin iski aiemmin aamulla rankkasade, mikä johti F3-kilpailun keskeytykseen. Sadetta on ennustettu koko päiväksi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuva olosuhteista Spielbergissä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Sadetutka näytti huolestuttavalta jo alkuviikosta, mutta myrskyn uhka kasvoi kasvamistaan viikon edetessä. Eilen uutisoitiin mahdollisesta aika-ajon siirtämisestä sunnuntaille. Samanlainen tilanne nähtiin viime kaudella Japanin GP:ssä.

Aika-ajon siirtäminen sunnuntaille ei ole kuitenkaan simppeliä: Japanissa siirto onnistui helposti, sillä Suzuka ei kuulu juniorisarjojen kisakalenteriin. Itävalta kuitenkin kuuluu ja sarjojen pitäisi ajaa sunnuntaina vielä yhdet kilpailut ennen neljältä alkavaa Steiremarkin osakilpailua. Aikataulu tulisi olemaan erittäin tiukka.

Jos F1 ei onnistu järjestämään aika-ajoa tarkoittaisi se, että viimeisin kirjattu tulos määräisi lähtöjärjestyksen, tässä tapauksessa toiset vapaat harjoitukset. Max Verstappen lähtisi tässä skenaariossa paalulta, Valtteri Bottas sijalta kaksi. Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton olisi vasta kuudes ja Ferrarin Sebastian Vettel starttaisi osakilpailun ruudusta 16.

Toisten vapaiden harjoitusten tulokset. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.