Nascar kielsi yleisöltään kohutun etelävaltioiden lipun – somekansa kuohahti

© Kuva: Getty Images

Amerikkalainen Nascar-sarja kielsi etelävaltioiden konfederaation lipun käyttämisen missään yhteydessä tapahtumissaan. Ratkaisu sai varsin tunteikkaan vastaanoton fanien keskuudessa.

Perinteikäs etelävaltioiden lippu on ollut kautta aikain hyvin kiistanalainen symboli Yhdysvalloissa. Maan eteläosissa se on edustanut enimmäkseen kotiseutuylpeyttä, mutta siihen on aina liittynyt myös varsin ristiriitaisia yhteyksiä Amerikan sisällissotaan, orjuuteen ja rasismiin.

Viime vuosina lipun synkkä historia rotusyrjinnän osalta on katsottu niin merkittäväksi, että sen käyttö on kielletty monessa julkisessa yhteydessä.

Yhdysvaltain suositumman moottoriurheilusarjan Nascarin yleisö on ollut perinteisesti varsin konservatiivinen ja valkoinen. Jenkkisarjan kiellettyä etelävaltioiden lipun kansan voimakas reaktio oli odotettu.

Moni tulistui päätöksestä rankasti ja syytteli Nascaria ”liiasta poliittisuudesta”. Toisaalta ratkaisu sai myös paljon kehuja ihmisiltä, jotka arvostivat lajin toimintaa rasismin ja vahingollisten asenteiden noustua maan suurimmaksi puheenaiheeksi viime aikoina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.