Ferrarin entisen Australia jaoston johtajan Herbert Applerothin syytetään harrastaneen salasuhteita nuorempien alaistensa kanssa. Myös Ferrarin F1-tallin ex-tallipomon Maurizio Arrivabenen väitetään tehneen samaa.

47-vuotias Appleroth joutui lokakuussa 2019 irtisanotuksi Ferrarilta oltuaan naispuolisen alaisensa kanssa suhteessa, jonka seurauksena heille syntyi lapsi.

Italialaisyhtiön Australasian jaoston entistä toimitusjohtajaa vastaan on nyt nostettu siviilioikeudessa syyte, jossa väitetään miehen painostaneen naista tekemään abortin.

Applerothin lisäksi oikeusdokumenteissa nimetään Kimi Räikkösen vanha tallipomo Arrivabene. Appleroth väitti itse italialaisella syytetään olleen myös useita suhteita alaistensa kanssa Ferrarilla.

Appleroth kommentoi Daily Mail Australialle, etteivät toimensa olleet ristiriidassa toimitusjohtajalta odotetun käytöksen kanssa. Australialaisen mukaan salasuhteet johtajiston ja alaisten välillä olivat maranellolaisfirmassa hyvinkin yleisiä.

Ferrari tyrmäsi Applerothin väitteet Arrivabenen toimista ja yhtiönsä toimintakulttuurista.

– Ferrari hylkää viime aikojen väitteet työpaikkakulttuuristamme. Ferrari on sitoutunut moninaisen, tasa-arvoisen ja kattavan työyhteisön luomiseen. Ferrarin linjaukset ovat selkeät. Emme hyväksy emmekä siedä minkäänlaista häirintää tai väärinkäytöksiä, italialaisyrityksen edustaja vakuutti Daily Mail Australialle.

Arrivabene syrjäytettiin Ferrarin F1-miehistön johdosta viime vuonna. 63-vuotias johti tallia Räikkösen viimeisellä Ferrari-kaudella. Formulakonkarin tilalle nousi viime vuoden tammikuussa Mattia Binotto, joka hoitaa tehtävää vielä nykyisinkin.