Entinen F1-ylipomo väitti mustia valkoisia rasistisemmiksi – Lewis Hamilton tulistui ja ärähti takaisin

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan entinen toimitusjohtaja Bernie Ecclestone kohahdutti väittämällä mustien olevan usein valkoisia ihmisiä rasistisempia asenteiltaan.

89-vuotias formuloiden ex-ylipamppu laukoi suustaan median edessä varsin rajuja mielipiteitä rasismista ja rotujen välisistä suhteista.

Puheet aiheuttivat kovaa polemiikkia. Ecclestonen näkemykset olivat sekä poikkeuksellisen kiistanalaisia että ajoitukseltaan tylyjä Yhdysvaltain poliisiväkivallan ja rotusyrjinnän skandaalit huomioon ottaen.

Hallitseva formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton kertoi pettyneensä pahasti takavuosien F1-jehun lausunnoista.

Englantilaisen mukaan Ecclestonen väitteet vahvistavat entisestään hänen havaintojaan siitä, kuinka syvällä rasismi on moottoriurheilussa.

– Hitto, en tiedä edes mistä aloittaa. On niin surullista lukea näitä kommentteja. Bernie on ulkona lajista ja eri sukupolvea, mutta tämä onkin juuri se, mikä on pielessä.

– Tällaiset tietämättömät ja sivistymättömät kommentit näyttävät kuinka pitkälle meidän on mentävä yhteiskunnassa ennen kuin todellinen tasa-arvo voi toteutua, Hamilton jyrähti.


ENNAKKOSUOSIKKI ITALIALLA MIELETÖN KERROIN 20.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Italian voitolle Itävallasta korotetulla kertoimella 20.00
3. Jos Portugali voittaa saat 20€ (voitot puhtaana käteen, ei kierrätystä)