Jo aiemmin kutistunut rallin MM-sarja saa ylleen tummia pilviä, sillä Argentiinan kisan ajaminen on kaikkea muuta kuin varmaa koronaviruksen takia. Reilun kuukauden päähän suunniteltu Chilen kisa peruttiin aiemmin levottomuuksien takia.

Jos nyt myös vapun alle suunniteltu Argentiinan kisa perutaan, pitäisi MM-sarja sisällään vain 12 kisaa. Lisäksi sesongin toinen kisa Ruotissa ajettiin rajusti typistyneenä akuutin lumipulan takia.

Argentiinan rallin kohtalo selviää huomenna perjantaina, kertoo Motorboxradio. Pöydällä on luonnollisesti se seikka, että pystytäänkö kisa viemään läpi turvallisesti.

Päätös tulee tehdä kuukausi ennen kisaa, sillä rallisirkuksen pitää siirtää Argentiinaan tavarakontit jo ensi viikon alkupuolella. Jos kisa perutaan hyvissä ajoin, eivät laivat suuntaisi turhaan Argentiinan. Tällä vältettäisi luonnollisesti turhat kustannukset.

Argentiinan kisalle edes himmeästi palavaa vihreää valoa antaa se tosiasia, ettei Latinalainen Amerikka ole kuulunut taudin suurimpiin riskialueisiin. Sekä viikonlopun kisaisäntä Meksikossa että Argentiinassa tartunnat pyörivät muutamissa kymmenissä.

LUE MYÖS:
Pitäisikö Australian F1-kisa perua koronaviruksen takia? Kimi Räikkönen kommentoi painavasti: ”Yritän itse minimoida riskiä”

Koronavirus jatkaa piinaamistaan: Australian GP:n yllä leijuu tummia pilviä – ”Jos nämä seikat johtavat kisan perumiseen, niin sitten johtavat”

Miten koronavirus vaikuttaa F1-kalenterin uuteen kisaan? Mitään ei ole vielä hakattu kiveen