Pitäisikö Australian F1-kisa perua koronaviruksen takia? Kimi Räikkönen kommentoi painavasti: ”Yritän itse minimoida riskiä”

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -maailman tähtikuskit Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton antoivat näkemyksensä formulakaravaanin rantautumisesta Australiaan maailmalla jylläävästä koronaviruksesta huolimatta.

Virus vaikuttaa F1-maailmaan sillä tavalla, että Kiinan kisa on jo peruttu. Alkukauden erään toisen, eli Vietnaminkin kilpailun tulevaisuus on kysymysmerkkien alla.

– En osaa sanoa, että onko meidän olomme täällä Australiassa oikein. Luultavasti ei, Alfa Romeon Räikkönen sanoo Motorsportille.

Suomalaisstara painottaa samalla sitä, että kisan järjestäminen ei ole kuskeista kiinni, eikä päätös ole kuljettajien.

– Luulen vaan, ettemme olisi luultavasti täällä, jos asia olisi vain ja ainoastaan tiimien päätöksen alla.

Australiassa kuskit eivät saa jakaa nimikirjoituksia tai ottaa fanien kanssa yhteiskuvia. Räikkösen mukaan tämä kuuluu vallitsevaan tilanteeseen.

– Yritän itse minimoida riskiä niin fanien kuin meidänkin kohdalla.

– Varikolla on kuulemani mukaan sairastunut ihmisiä. Kukaan ei tosin tiedä tarkkaa tilannetta. Katsotaan, miten jatketaan.

Mercedesin brittikuski Hamilton on sanojensa mukaan yllättänyt, että F1-sirkus rantautui Australiaan.

– Toki on hienoa, että kisoja järjestetään, mutta olen samalla järkyttynyt, että istumme kaikki täällä samassa huoneessa, Hamilton sanailee.

LUE MYÖS:
Koronavirus jatkaa piinaamistaan: Australian GP:n yllä leijuu tummia pilviä – ”Jos nämä seikat johtavat kisan perumiseen, niin sitten johtavat”

Miten koronavirus vaikuttaa F1-kalenterin uuteen kisaan? Mitään ei ole vielä hakattu kiveen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.