Kiinalaispilotti Guanyu Zhou voitti F1-sarjan virtuaalisen Bahrainin GP:n. Kisaa haittasivat yhteishäiriöt, jonka vuoksi kisamittaa jouduttiin lyhentämään reilusti alkuperäisestä suunnitelmasta.

F1 julkisti hiljattain upouuden virtuaalisarjansa, jolla korvattaisiin kaikki koronaviruksen vuoksi perutut kevään osakilpailut.

Ensimmäisenä vuorossa oli sunnuntainen Bahrainin virtuaali-GP, jossa nähtiin mukana kaksi nykyistä F1-kuskia muiden ammattikuskien, videopelitähtien ja julkimoiden rinnalla.

Codemasters-peliyhtiön F1 2019 -pelissä ajetun virtuaalisarjan avaus oli varsin kaoottinen.

Kisan startissa rytisi pelti aivan kunnolla. Lähdön jälkeen kilpailua häiritsivät tekniset ongelmat, joiden vuoksi tapahtuma jouduttiin jakamaan kahteen vetoon, jotka olivat vain 25 prosenttia oikeasta kisamitasta.

Voiton kisasta 20-vuotias Renault’n kuskilupaus Zhou. Varsin vahva esitys nähtiin myös McLarenin F1-tähdeltä Lando Norrisilta, joka haastoi jatkuvasti kärjen vauhtia huolimatta omista yhteysongelmistaan.

Norrisin verkkoyhteys pätki ajoittain niin pahasti, että mies tipahti kokonaan pelistä. Sillä aikaa englantilaisen autoa hallitsi radalla tekoäly.