Formulaveteraani Flavio Briatoren mukaan Lewis Hamiltonin saavutuksia ei voida verrata Michael Schumacheriin, sillä brittikuski ei ole joutunut kohtaamaan hänen mielestään yhtä kovia vastustajia.

Mercedeksen englantilaistähti on ollut F1-historian viimeisimmällä vuosikymmenellä aivan omassa luokassaan.

Hamiltonilla on taskussaan jo kuusi maailmanmestaruutta. Brittitähteä ei ole päihittänyt vanhaa tallipariaan Nico Rosbergia lukuun ottamatta kukaan vuosikausiin.

Englantilaiskuski on enää yhden mestaruuden päässä F1-legenda Schumacherin historiallisesta seitsemän MM-tittelin ennätyksestä.

[readmore from=”hamilton lewis”]

Komeasta ansioluettelosta huolimatta entinen Benettonin ja Renault’n tallipomo Briatore ei arvosta Hamiltonia samalle tasolle saksalaisikonin kanssa.

– On otettava huomioon se, että Michaelin saapuessa F1:een ympäristö oli kova. Puhutaan Nigel Mansellista ja Ayrton Sennasta. Nyt kilpailullinen taso on vähäisempi. Siellä on vain kaksi tai kolme tuon tason kuskia. Kukaan ei anna painetta Hamiltonille, italialainen väitti Beyond the Grid -podcastin haastattelussa.

Briatore muisti korostaa samaan hengenvetoon pitävänsä Hamiltonia silti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista kuljettajista.

– Jos hän ajaisi kuin taksikuski käsi auton ikkunasta roikkuen hän voittaisi silti kaiken, sillä hän on fantastinen superluokan kuski, Briatore vakuutti.